Fisk under sprött täcke

söndag 21 september 2008

Beskrivning:

En otroligt god fiskrätt, den rivna citronen ger en härlig syrlighet.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
500grsejfilé
½mskpressad citron
½ gul lök
1dlströbröd
tskrivet citronskal
1 vitlöksklyfta
2mskhackad persilja
1tsksalt
1krmvitpeppar
50grkylskåpskallt smör

Metoder/steg

  • Tina fisken.
  • Sätt på ugnen på 200°.
  • Lägg sejfilén i en smord ugnsfast form.
  • Häll över citronsaften.
  • Skala och finhacka löken och blanda den med ströbröd, rivet citronskal, pressad vitlöksklyfta och hackad persilja.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Strö blandningen över fisken.
  • Hyvla smöret med en osthyvel och lägg över ströbrödet.
  • Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  • Täck ev. med folie mot slutet om ströbrödet blir nästan bränt.
  • Servera med en sallad och ex. rotsaksmos.

vrig information

4 port

5 p/p

200° i 30 minuter

Omdmen