Äppeldricka

torsdag 18 september 2008

Beskrivning:

Lättgjort och uppfriskande.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Typ av maträtt
kgäpplen
1lvatten
1tskaskorbinsyra
1mskcitronsyra
2dlsocker per liter avrunnen saft

Metoder/steg

  • Skölj äpplena och skär bort ev skadade delar. Låt både skal och kärnhus vara kvar.
  • Mal äpplena i köttkvarnen.
  • Blanda fruktmassan med vatten och askorbinsyra i en bunke.
  • Täck över och låt stå kallt ca 1 dygn, rör om då och då.
  • Låt fruktmassan självrinna i 20 – 30 minuter i en silställning.
  • Mät upp saften, tillsätt sockret och rör tills det är löst.
  • Tillsätt citronsyra utrörd i lite av saften.
  • Häll drickan i 2 dl förpackningar, ex creme fraiche burkar och frys in.
  • Blanda 1/3 äppeldricka med ca 2/3 vatten när du ska dricka den.

Omdmen