Fläderblomssaft

lördag 09 augusti 2008

Beskrivning:

Har du tillgång till fläderblommor så måste du testa det här receptet, supergott till mat eller bara att svalka av sig med på sommaren.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50 fläderblomsklasar
3 citroner
2lvatten
2kgsocker
mskcitronsyra
1krmnatriumbensoat

Metoder/steg

  • Skölj de nyplockade fläderblomsklasarna och lägg dem i en rymlig bunke.
  • Tvätta citronerna väl, skär dem i tunna skivor och lägg dem bland blomklasarna.
  • Koka upp vattnet med sockret och rör tills sockret löst sig.
  • Rör ut citronsyran och bensoatet i lite av sockerlagen och tillsätt resten.
  • Häll lagen het över blommorna, täck över och låt stå svalt i 3 dygn.
  • Sila saften, häll den på rena, kalla flaskor och tillslut genast.
  • Förvara saften mörkt och svalt eller frys in den.

Omdmen