Äppelbröd

lördag 09 augusti 2008

Beskrivning:

Ett väldigt gott och saftigt matbröd som passar utmärkt att äta för diabetiker eftersom det inte innehåller så mycket socker.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

4 st medelstora äpplen
100 g smör
1 l mjölk
2 pkt jäst
4 tsk salt
4 tsk strösocker
2 dl krossat linfrö
6 dl grahamsmjöl
20 dl vetemjöl

Metoder/steg

Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen, låt blandningen värmas till fingervarm, dvs 37°.
Skala och riv äpplena på den grova sidan på rivjärnet.
Smula ner jästen i en stor degbunke och häll det fingervarma degspadet över och låt jästen lösas upp.
Rör i salt, strösocker, äpplen, linfrö och mjöl.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Baka ut till ca 55 runda bullar, platta till dem när du lägger dem på plåt.
Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter.
(Om du vill kan du pensla med ägg och sedan strö över sesamfrön innan du gräddar bullarna.)
Grädda i 225° i ca 12 – 14 minuter.

vrig information

2p/p

225° i 12-14 minuter

Omdmen