Fiskfilé á la fraiche

söndag 07 september 2008

Beskrivning:

Väldigt lättlagat och dragonen ger en fin smak åt fisken. Tack Cecilia för receptet (som jag omarbetade lite).
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 gul lök
400grfärsk eller tinad fiskfilé
3-4tskcitronsaft
2mskvatten
2-3krmörtsalt
2krmsvartpeppar
  klippt dill
2krmdragon
3dlfraiche
1dlriven ost, 10 %

Metoder/steg

  • Sätt ugnen på 200ºC.
  • Smörj en ugnssäker form.
  • Hacka löken fint.
  • Fördela löken på bottnen av formen.
  • Lägg fisken ovanpå.
  • Pressa citronsaft över och häll på vattnet.
  • Krydda med örtsalt, peppar och dragon.
  • Blanda fraiche med dillen och häll det över fisken.
  • Strö över riven ost.
  • Ställ formen på mittfalsen i ugnen och gratinera tills fisken har blivit färdig och osten har en fin gyllenbrun färg, ca 15 – 20 minuter.
  • Servera med potatis, kokta morötter och sallad.

vrig information

4 port

3 p/p

200º i 15 - 20 minuter

Omdmen