Broccoli- & kasslergratäng

söndag 07 september 2008

Beskrivning:

Lätt att tillaga och det blir mycket mat. Passar utmärkt som bjudrätt. Ursprungsreceptet kommer från min mamma som jag sedan modifierat lite... *kram*
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1pktbroccoli (stort)
1bitkassler (ca 500 gr)
2dlriven ost, 10%
 Champinjonstuvning:
1brkstora, hela champinjoner
mskmargarin
3mskvetemjöl
dllättmjölk

Metoder/steg

  • Förväll broccolin i vatten med lite salt i.
  • Tärna kasslern.
  • Lägg broccoli och kassler i en eldfast form.
  • Gör champinjonstuvningen genom att smälta margarin i en kastrull, häll i mjöl och rör om, späd med mjölken. Lägg i champinjonerna och häll stuvningen över broccolin och kasslern.
  • Strö riven ost över.
  • Gratinera i 225° i drygt 15 minuter.
  • Servera med potatis och sallad.

vrig information

6 port

4,5 p/p

225° i ca 15 minuter

Omdmen