Fisk i ljuvlig sås

söndag 24 augusti 2008

Beskrivning:

Lättlagad o ganska god fiskrätt.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
600grfiskfilé, torsk, rödspätta eller aborre
1tsksalt
150grskalade räkor
2dlfraiche
mskhummerfond
1dlriven ost, 10 %

Metoder/steg

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär fisken i 4 portionsbitar - om filéerna är tunna så vik dem dubbla.
  • Salta och lägg dem i en smord ugnssäker form.
  • Skala räkorna.
  • Blanda dem med fraiche och hummerbuljong.
  • Klicka räksåsen/-röran på fisken och toppa med riven ost.
  • Stek fisken i mitten av ugnen i ca 30 minuter beroende på hur tjocka filéerna är.
  • Servera med kokta grönsaker, ris eller potatis.

vrig information

4 port

4 p/p

225° i ca 30 minuter

Omdmen