Fyllda köttfärsbiffar

söndag 24 augusti 2008

Beskrivning:

Goda o smakrika köttfärsbiffar, här serverade med hemgjord potatismos o en sallad *mums*
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2mskskorpmjöl
1dlvatten
500grblandfärs
2tsksalt
1krmvitpeppar
1 ägg
8skivorbacon
  margarin
 Fyllning:
4mskhackad gul lök
4mskklippt persilja

Metoder/steg

  • Blötlägg skorpmjölet i vattnet.
  • Arbeta färsen med kryddorna, tillsätt ägget och skorpmjölsblandningen.
  • Forma 16 platta biffar av färsen och lägg dem på vattensköljd skärbräda.
  • Fördela fyllningen på 8 biffar och lägg resterande biffar ovanpå och tryck till.
  • Linda en baconskiva runt om varje dubbelbiff. Fäst ev med en tandpetare.
  • Bryn matfettet i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är vackert gyllenbruna.
  • Lägg över i en ugnsfastform och stek klart i 200° i ca 15 – 20 minuter.
  • Serveras på en bädd av potatismos och med en grönsallad som tillbehör.

vrig information

8 biffar

4 p/p

200° i ca 15 – 20 minuter

Omdmen