Fransk skinkpaj

söndag 24 augusti 2008

Beskrivning:

Den här pajen går hem hos både barn o vuxna.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
100grrökt skinka
100grlagrad ost
200grchampinjoner
½ röd lök
1 tomat
½krmsalt
  svartpeppar
2 ägg
2dlmatlagningsgrädde

Metoder/steg

  • Blanda degen och förgrädda pajskalet i 200° i cirka 7 minuter.
  • Skär skinkan i strimlor och riv osten grovt.
  • Fräs den skivade svampen i lite smör tills all vätska avdunstat.
  • Varva sedan skinka, ost och svamp i pajformen.
  • Lägg en stjärna av tomat överst.
  • Salta och peppra.
  • Vispa ihop ägg och grädde och häll det över fyllningen.
  • Gratinera klart i 200° i ca 30 minuter.
  • Pajen är klar när äggstanningen knappt stelnat. (Den ska vara lite krämig.)

vrig information

6 port

8 p/p

200° i 7 + 30 minuter

Omdmen