Italiensk kycklingsoppa

söndag 24 augusti 2008

Beskrivning:

En helt fantastiskt god soppa som är otroligt mättande. Servera med en ostsmörgås så har du en komplett middag. Tack Gulli för receptet!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1kgkycklingfilé
1påsetortellini med ost
4 röda paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4msktomatpuré
5 hönsbuljongtärningar
lvatten
½ citron

Metoder/steg

  • Hacka paprikorna och löken samt pressa vitlöken i en stor gryta (gärna 5 l).
  • Bryn detta lätt.
  • Häll över vattnet och saften av den halva citronen.
  • Tillsätt tomatpuré och buljongtärningar.
  • Låt koka i 20 minuter.
  • Mixa allt i med en stavmixer eller i en vanlig mixer.
  • Skär kycklingen i köttbullsstora bitar och häll ner dessa och tortellinin i grytan.
  • Koka i ytterligare 10 – 15 minuter.
  • Servera med aioli, hackade soltorkade tomater samt riven parmesanost och en god smörgås.

vrig information

8 port

4,5 p/p

Omdmen