Fetaostpaj

söndag 24 augusti 2008

Beskrivning:

Smakrik och jättegod, dock tyckte inte mina barn om den...
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50grflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125grlätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
200grfetaost 3%
2 gula lökar
2 röda paprikor
1 grön paprika
200grfärska champinjoner
1msksmör
2dlriven ost, 10%
3 vitlöksklyftor
4dlfraiche
1 ägg
  salt
  svartpeppar

Metoder/steg

  • Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
  • Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
  • Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
  • Hacka löken och paprikan och lägg hacket i skalet.
  • Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tills vattnet försvunnit.
  • Lägg dem sedan över löken och paprikan.
  • Hacka fetaosten och lägg den överst.
  • Strö den rivna osten över.
  • Vispa ihop (för hand) fraiche, ägg, pressad vitlök och kryddor och häll över fyllningen.
  • Grädda pajen i 30 minuter i 225°.
  • Låt den gärna stå en stund i eftervärmen.
  • Servera med en sallad. 

vrig information

6 port

7 p/p

200° i 7 minuter + 225° i 30 minuter

Omdmen