Fransk köttgryta

söndag 24 augusti 2008

Beskrivning:

Lättlagad köttgryta som smakar mycket, passar utmärkt att frysa in.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1kgkött
1pktbacon
2 morötter
1 gul lök
1 purjolök
3dlrött matlagningsvin
1msktomatpuré
1 köttbuljongtärning
2hgfärska champinjoner
1dlsyltlök
2 vitlöksklyftor
mskmjöl
½tsktimjan
1 lagerblad
  salt
  peppar

Metoder/steg

  • Tärna köttet, strimla bacon, skala och hacka den gula löken, skiva morötterna och purjon.
  • Skär köttet i tärningar och bryn det, ta upp och lägg över i en gryta.
  • Tillsätt det röda vinet, tomatpurén och buljongtärningen.
  • Bryn bacon, lök, morötter och purjolöken.
  • Pudra över mjöl.
  • Häll över kryddorna.
  • Lägg över grönsakerna i grytan tillsammans med köttet.
  • Koka upp under lock och låt sjuda i 60 minuter.
  • Skölj champinjonerna, lägg i svampen och syltlöken.
  • Låt sjuda ytterligare 15 minuter.
  • Servera med ris och en sallad.

vrig information

8 port

4 p/p

Omdmen