Fransk köttgryta
söndag 24 augusti 2008
Beskrivning:
Lättlagad köttgryta som smakar mycket, passar utmärkt att frysa in.
Ingredienser
Översikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 | kg | kött |
1 | pkt | bacon |
2 |  | morötter |
1 |  | gul lök |
1 |  | purjolök |
3 | dl | rött matlagningsvin |
1 | msk | tomatpuré |
1 |  | köttbuljongtärning |
2 | hg | färska champinjoner |
1 | dl | syltlök |
2 |  | vitlöksklyftor |
1½ | msk | mjöl |
½ | tsk | timjan |
1 | Â | lagerblad |
 |  | salt |
 |  | peppar |
Metoder/steg
- Tärna köttet, strimla bacon, skala och hacka den gula löken, skiva morötterna och purjon.
- Skär köttet i tärningar och bryn det, ta upp och lägg över i en gryta.
- Tillsätt det röda vinet, tomatpurén och buljongtärningen.
- Bryn bacon, lök, morötter och purjolöken.
- Pudra över mjöl.
- Häll över kryddorna.
- Lägg över grönsakerna i grytan tillsammans med köttet.
- Koka upp under lock och låt sjuda i 60 minuter.
- Skölj champinjonerna, lägg i svampen och syltlöken.
- LÃ¥t sjuda ytterligare 15 minuter.
- Servera med ris och en sallad.
Övrig information
8 port
4 p/p