Svampsoppa

tisdag 10 februari 2015

Beskrivning:

En god svampsoppa smakar fantastiskt och serveras gärna en dag som man känner sig lite frusen. Den värmer gott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200 g färska champinjoner
2 dl förvällda kantareller
2 schalottenlökar
2 – 3 st vitlöksklyftor
2 msk smör
7 dl vatten
2 msk lantbuljongpulver (eller 2 buljongtärningar
3 dl matlagningsgrädde
100 g färskost med örter
0,5 dl vitt matlagningsvin
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2,5 msk vetemjöl + 1 dl vatten

Metoder/steg

Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter.  
Slå på vatten, matlagningsgrädde och buljongpulver under omrörning.
Smula i färskosten.
Låt det hela sakta koka i 10 minuter.  
Red av soppan med vetemjöl och ca 1 dl vatten.
Tillsätt matlagningsvinet.
Smaka av soppan, salta och peppra vid behov.
Soppan blir slätare om den körs i matberedare eller i mixer.

vrig information

6 port

Omdmen