Lövbiffsrullader med äpple och katrinplommon

lördag 10 januari 2015

Beskrivning:

Klassisk svensk husmanskost som smakar fantastiskt gott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

12 skivor lövbiff
2 röda äpplen
22 st katrinplommon
smör
1 schalottenlök
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
salt
fem sorters peppar

Metoder/steg

Skala och dela äpplet i skivor samt dela katrinplommonen i halvor.
Lägg två bitar äpple och två bitar plommon i ena änden av lövbiffen och rulla ihop den. Fäst samman med en tandpetare.
Stek i smör tills rulladerna  får en fin brun stekyta och lägg dem sedan dem i en ugnsfast form.
Finhacka schalottenlöken, ett äpple och de katrinplommonen som är kvar.
Fräs detta  i ganska mycket smör i en stekpanna.
Strö över en msk vetemjöl och rör runt.
Häll över vatten och grädde, låt puttra någon minut.
Mixa såsen slät och smaksätt med salt och peppar.
Häll såsen över lövbiffsrulladerna och ställ in mitt i ugnen i 175° i 15 minuter.
Servera med kokt potatis, saltgurka, kokta ärtor och lingonsylt.

vrig information

12 rullader (4 - 6 pers)

147 kcal / rullad

175° i 15 minuter

Omdmen