Festlig sallad med päron

söndag 28 december 2014

Beskrivning:

En fantastiskt god sallad med otroliga smaker. Passar perfekt till festliga tillfällen.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Typ av maträtt

blandad sallad, ex spenat
1 päron
0,5 granatäpple
50 g ädelost
8 valnötter
citronolivolja
vit balsamvinäger
flingsalt wild garlic
fem sorters peppar

Metoder/steg

Lägg sallad i botten av en skål eller stort fat.
Skölj päronet och skär det i ganska stora bitar och lägg i skålen.
Dela granatäpplet och ta loss alla kärnorna och fördela över över salladen. Enklast är att först knåda granatäpplet mot diskbänken innan du halverar granatäpplet.
Dela ädelosten i bitar och strö över, likaså valnötterna.
Smaksätt salladen med olivoljan och balsamvinägern.
Strö över flingsalt och krydda med fem sorters peppar.

vrig information

4 port

Omdmen