Rosa mintmaränger

torsdag 25 december 2014

Beskrivning:

Mint är alltid lika fräscht. Å i maränger är det ännu godare!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3 st äggvitor
1 krm ättikssprit 12%
2 dl strösocker
10 droppar pepparmintolja
röd karamellfärg

Metoder/steg

Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke av glas eller metall.
Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.
Tillsätt ättiksspriten och vispa ca 1 minut till.
Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna.
Droppa ner karamellfärg och pepparmintolja i marängsmeten.
Fortsätt att vispa tills marängsmeten är blank och fast, du ska kunna vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.
Spritsa ut marängerna på bakplåtspapper på plåtar.
Grädda marängerna i 100° varmluft (eller 125° vanlig ugnsvärme) i ca 75 minuter.

vrig information

40 st

100° varmluft i 75 minuter.

Omdmen