Godaste marängerna

torsdag 25 december 2014

Beskrivning:

Det här är det bästa receptet på maränger som jag kommit över hittills. Så himla smidigt och bra!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3 st äggvitor
1 krm ättikssprit 12%
2 dl strösocker

Metoder/steg

Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke av glas eller metall.
Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.
Tillsätt ättiksspriten och vispa ca 1 minut till.
Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna.
Fortsätt att vispa tills marängsmeten är blank och fast, du ska kunna vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.
Spritsa ut marängerna på bakplåtspapper på plåtar.
Grädda marängerna i 100° varmluft (eller 125° vanlig ugnsvärme) i ca 75 – 85 minuter.

vrig information

30 st

100° varmluft i 75 – 85 minuter

Omdmen