Krämig janssons frestelse

söndag 21 december 2014

Beskrivning:

Det här är bland den godaste janssons frestelse jag ätit. Prova gärna så får du se!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 – 2 gula lökar
600 g potatis
100 g ansjovisfiléer
4 dl grädde
fem sorters peppar
ströbröd
75 g smör

Metoder/steg

Skiva löken löken tunt och stek dem på hög värme först i smör och ta sedan stekpannan från plattan.
Skala potatisen och skär den sedan i stavar, 5 – 7 mm tjocka.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Skär ansjovisfiléerna i små bitar.
Varva alla ingredienser i formen., börja med att lägga potatis i botten så det täcker, fortsätt med hälften av den stekta löken, sedan hälften av ansjovisfiléerna. Fortsätt så tills allt är slut.
Avsluta med att slå över spadet från ansjovisen och grädden.
Krydda med fem sorterfs peppar till sist och avsluta med att strö över ströbröd.
Gratinera mitt i ugnen  i 200 – 225° (varmluft) i ca 30 – 35 minuter.
Ta ut formen efter ca 10 – 15 minuter och klicka över skivor/klickar av smör. Ställ in i ugnen igen och gratinera klart.
Servera på julbordet och njut!

vrig information

6 port

200 – 225° i 30 – 35 minuter

Omdmen