Marinerad kycklingfilé

söndag 07 december 2014

Beskrivning:

En fantastiskt god och lättgjord kycklingfilé som steks i ugn och därefter marineras i en smakrik marinad.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2 kg kycklingfilé
olivolja
salt
vitpeppar
sweet chilisås
worchestersås

Marinad:
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
1 msk flytande honung
svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad basilika

Metoder/steg

Dela varje kycklingfilé i 2 – 3 delar, gärna på längden.
Stänk olivolja i en långpanna och lägg i kycklingfiléerna.
Krydda med salt och vitpeppar samt ringla över både sweet chilisås och worchestersås.
Stek kycklingfiléerna i 200° i ca 20 minuter och låt därefter svalna.

Blanda samman ingredienserna till marinaden och ringla detta över kycklingfiléerna i god tid innan det är dags att servera dem.

Receptet passar perfekt att servera till en krämig potatisgratäng eller på ett buffébord.

vrig information

8 port

(eller 12-14 port på buffé)

Omdmen