Saffranssockerkaka

tisdag 02 december 2014

Beskrivning:

Saffran och julen hör verkligen ihop och tillsammans med fint riven mandelmassa så blir det ännu godare :)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

6 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 pkt saffran
3 dl mjölk
2 st ägg
150 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl fint riven mandelmassa

Garnering
hackad mandel
pärlsocker

Metoder/steg

Smörj och bröa en springform.
Blanda samman vetemjöl, salt, strösocker, bakpulver och saffran i en skål.
Blanda ner mjölken.
Vispa upp äggen och blanda ner dem i mjölblandningen.
Tillsätt det rumsvarma matfettet och rör ihop till en jämn smet med elvisp
Klicka eller bred hälften av smeten i springformen, strö över fint riven mandelmassa och klicka därefter över resten av smeten.
Strö hackad mandel och pärlsocker över kakan.
Grädda kakan i 175° i 45 minuter i den nedre delen av ugnen.

vrig information

12 bitar

175° i 45 minuter

Omdmen