Råstekt potatis

lördag 29 november 2014

Beskrivning:

Råstekt potatis är faktiskt något av det godaste jag vet i potatisväg. Här visas de tillsammans med viltmästarens fläskfilé. Men passar även lika bra till stekt ägg, bacon eller varför inte en god köttbit?

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt

10 st potatis
2 vitlöksklyftor
salt
grovmalen svartpeppar
matfett till stekning

Metoder/steg

Skala potatisen.
Skölj potatisen i kallt vatten och skiva dem tunt med hjälp av en matberedare och låt dessa torka till något.
Finhacka vitlöksklyftorna och fräs dem i smält matfett i en ganska het stekpanna.
Sänk värmen något och lägg därefter i potatisskivorna och låt dem steka i stekpannan i 15 – 20 minuter, rör om med jämna mellanrum så potatisen inte bränns vid.
Krydda med salt och svartpeppar.

vrig information

4 port

Omdmen