After Eight kladdkaka

lördag 08 november 2014

Beskrivning:

En härligt kladdig och ofantligt god kladdkaka med smak av mint.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

100 g smör eller margarin
100 g After Eight (ca 12 rutor)
2 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 knivsudd salt

Glasyr:
150 g After Eight (ca 18 rutor)

Metoder/steg

Smörj och bröa en form, helst med löstagbarkant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Dra kastrullen från värmen och lägg ner bitarna med After Eight.
Låt smälta och rör till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smör- och chokladblandningen.
Rör om noga.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör sedan ned dessa i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175° i 15 – 18 minuter. Stäng av ugnsvärmen.
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med resterande bitar med After Eight.
Ställ in kakan i ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så de täcker hela toppen av kakan.
Låt stelna och ta sedan bort formens kant.
Förvara svalt.
Servera med lättvispad grädde.

vrig information

10 - 12 port

175° i 15 – 18 minuter

Omdmen