Brytbröd

lördag 20 september 2014

Beskrivning:

Ett otroligt gott och lättbakat matbröd som passar perfekt till buffébordet, kräftskivan eller en god paj. Receptet kommer från Tidningen Hembakat. Mjölkfritt är det dessutom - perfekt för den som är mjölkproteinallergiker.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
½ msk strösocker
2 msk rapsolja
1 tsk salt
7–8 dl vetemjöl

Pensling & garnering
1 ägg
sesamfrön
vallmofrön
flingsalt

Metoder/steg

Smula ner jästen i en bunke.
Värm vatten så det är fingervarmt och häll det över jästen, blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt strösocker, rapsolja, salt och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Rulla ut degen till en längd, dela längden i tre delar lika stora delar och skär till sist varje del i 10 bitar.
Rulla varje bit till bollar.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Låt brödet jäsa under bakduk i ca 1 timma, de ska jäsa ihop med varandra.
Sätt ugnen på 250°.
Pensla bröden försiktigt med ägg och strö över sesamfrön, vallmofrön och flingsalt på bröden.
Grädda bröden längst ner i ugnen i 10 – 14 minuter.
Låt svalna på plåten.

vrig information

30 st

250° i 10 – 14 minuter

90 kcal/st

Omdmen