Äppelkladdkaka

lördag 20 september 2014

Beskrivning:

Fantastiskt god kladdkaka. Receptet kommer ursprungligen från tidningen Hembakat men är lite modifierat av mig.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3 ägg
4 ½ dl strösocker
200 g smör, smält
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen
1 tsk kardemumma

Metoder/steg

Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.
Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i 20 – 25 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar.
Tänk på att vattniga äpplen kan ge lite längre gräddningstid.
Låt kakan kallna innan servering.
Servera med kanelgrädde.

vrig information

12 port

380 kcal

175° i 20 – 25 minuter

Omdmen