Snabb äppelkaka

lördag 20 september 2014

Beskrivning:

En otroligt god och saftig äppelkaka där smeten/degen görs i kastrullen som smöret smälts i. Receptet kommer ursprungligen från Tidningen Hembakat.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

ca 6 st äpplen
2 msk strösocker
1–2 tsk kanel

175 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
4 ägg

Garnering
florsocker

Metoder/steg

Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm.
Strö över socker och kanel.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner sockret och rör om.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Ringla smeten över äpplena.
Grädda kakan längst ner i ugnen i
Låt den svalna och pudra över florsocker.
Servera gärna kakan med vaniljsås eller vispad grädde.

vrig information

24 bitar

200° i 30–35 minuter

145 kcal

Omdmen