Fisk- och räksoppa

söndag 17 augusti 2014

Beskrivning:

Med en klar buljong som bas och olika grönsaker så blir det en smakrik soppa som du kokar med både torsk och lax.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 bit purjolök, ca 10 cm
1 schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
1 msk smör
15 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 krm timjan
250 g laxfilé
400 g torskfilé
200 g förvällda morötter i bitar
persilja

Metoder/steg

Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor.
Skala och finhacka både schalottenlök och vitlök.
Fräs grönsakerna i fettet i en stor gryta.
Späd med vattnet och tillsätt buljongtärningarna, tomatpuré, lagerblad och timjan.
Koka under lock 5 – 10 minuter.
Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i ganska stora tärningar.
Tag upp lagerbladen.
Lägg i fisken och morötterna och sjud soppan i ytterligare 5 minuter.
Hacka persiljan och blanda ner i soppan.
Servera med några nyskalade räkor ovanpå och gärna lite aioli eller creme fraiche som smaksatts med vitlök.
Smaka av soppan och servera genast tillsammans med ett grovt mjukt bröd med ost på.

vrig information

6 port

Omdmen