Köttfärspaj a la Mexico

söndag 03 augusti 2014

Beskrivning:

En härligt god tacopaj med köttfärs i. Att den dessutom har nyttigare skal och fyllning gör det hela ännu bättre.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

Ingredienser:
50 g flytande margarin
2 dl mjöl
0,5 dl grahamsmjöl
125 g  lätt kesella 1 %
2 msk vatten
1 krm salt

Fyllning:
400 g tacoköttfärs
1 liten röd lök
5 st färska champinjoner
5 st körsbärstomater
100 g mozzarellaost
2 ägg
0,5 dl turkisk yoghurt
1,5 dl keso

Metoder/steg

Blanda samman degen och ställ kallt i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och nagga.
Förgrädda pajskalet i 200° i 10 minuter.
Fördela köttfärsen i pajskalet.
Skär lök, champinjoner och tomater i bitar, lägg detta ovanpå köttfärsen.
Dela mozzarellaosten i små bitar eller tunna skivor och fördela överst.
Vispa samman ägg med den turkiska yoghurten och keson i en bunke.
Smaka av med salt och fem sorters peppar, häll detta över färsen.
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 25 minuter.
Låt stå några minuter innan den serveras med en god grön sallad.

vrig information

6 port

345 kcal/port

200° i 10 + 25 minuter

Omdmen