Zabaionesås till färska bär

torsdag 31 juli 2014

Beskrivning:

Enkelt och gott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

0,25 vaniljstång
2 äggulor
1 dl vitt vin
50 g strösocker

Metoder/steg

Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med äggulorna, det vita vinet och strösockret. (Har du inte någon vaniljstång kan du ersätta med 0,5 tsk vaniljsocker.)
Vispa, på svag värme, tills äggblandningen blivit fluffig och nästan börjar koka. (Det är viktigt att man vispar hela tiden.)
Ta bort kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills såsen har blivit ljummen.
Fördela zabaionesåsen i serveringsglas tillsammans med färska frukter och bär, ex blåbär, hallon, jordgubbar och ananas. Dekorera med finhackad vit blockchoklad över.

vrig information

4 port

Omdmen