Nektarinsalsa

fredag 11 juli 2014

Beskrivning:

Att göra en salsa och servera till maten är både gott och väldigt enkelt. Passar lika bra till buffébordet som till grillmiddagen.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

12 plommontomater (eller 3 stora)
3 nektariner
0,5 rödlök
lite rivet citronskal
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger (eller vit balsamvinäger)
0,5 - 1 msk rörsocker
salt
fem sorters peppar
6 – 8 blad hackad färsk basilika

Metoder/steg

Tärna tomaterna i mindre bitar.
Dela, kärna ur och tärna nektarinerna.
Finhacka rödlöken.
Blanda samman tomaterna med nektarinerna och löken i en skål tillsammans med olivolja, vinäger, rörsockret och lite rivet citronskal.
Smaka av med salt och några varv på pepparkvarnen.
Avsluta med att vända ner den hackade basilikan.

vrig information

6 port

Omdmen