Chokladmaränger

tisdag 08 juli 2014

Beskrivning:

Godare än så här blir det inte!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3 st äggvitor
1 dl strösocker
1 dl florsocker
smält choklad eller chokladsås till glass

Metoder/steg

Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret, använd en elvisp.
Tillsätt resten av sockret när äggvitan börjar bli fluffig, och vispa på hög hastighet till ett fast skum.
Sikta florsockret och vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
Vänd snabbt ner chokladen i marängen, men inte för noga.
Klicka ut smeten till stora maränger på en bakpapperskläddplåt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 60 – 75 minuter i 100°.
Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i eftervärmen med stängd lucka i minst 1 timme.

vrig information

12 st

100° i 60 – 75 minuter

Omdmen