Sesammarinerad asiatisk kyckling

söndag 16 mars 2014

Beskrivning:

Om man gillar enkel smakrik mat och dessutom med asiatisk touch är detta maträtten för dig!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3 kycklingfiléer

Marinad
1 – 2 st vitlöksklyftor
1 msk inlagd riven ingefära
3 msk honung, flytande
1,5 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
2 msk teriyakisås
2 msk sesamfrö
0,5 msk kycklingfond

Metoder/steg

Pressa en vitlöksklyfta i en skål, blanda ner ingefära, honung och sambal oelek tillsammans med sesamfrön.
Vispa ner soja och teriyakisås samt kycklingfonden.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Lägg ner kycklingen i marinaden och låt marineras några timmar, gärna över natten.
Sätt ugnen på 200°.
Lyft upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av.
Lägg kycklingen i en långpanna som klätts med bakplåtspapper, strö över sesamfrö och grillkrydda och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter
Servera med en god sallad eller tillsammans med glasnudlar.
Spara ev. steksky och använd som dressing eller sås.

vrig information

4 port

200° i 15 minuter

Omdmen