Fröknäckebröd

lördag 22 februari 2014

Beskrivning:

Supergoda och frasiga knäckebröd å dessutom glutenfria :o)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1,5 dl solroskärnor
1,5 dl skalade sesamfrön
1,5 dl hela linfrön
1 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
2,5 dl kokande vatten
½-1 tsk salt
flingsalt

Metoder/steg

Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke.
Koka upp vatten och tillsätt oljan och låt koka upp igen.
Häll vattnet över fröblandningen och rör om ordentligt.
Häll genast upp degen på ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspappet ovanpå och kavla ut degen tunt.
Strö över lite flingsalt.
Grädda i 150° i 45 minuter.
Stäng av ugnen, låt brödet torka i en halvtimme i ugnen.
Servera med ex marmelad och brieost.

vrig information

150° i 45 minuter + 30 minuter

Omdmen