Skagencheesecake

söndag 15 december 2013

Beskrivning:

LCHF variant på en fantastiskt god cheesecake till förrätt. Här serverad även med norrglimtpaj.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

300 g grov LCHF limpa
75 g smör

250 g skalade räkor
3 stora skivor gravad lax
4 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
125 g färskost med pepparotssmak
0,5 dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
0,5 rödlök
4 gelatinblad
salt
fem sorters peppar

Metoder/steg

Mixa brödet och smöret i en matberedare.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform.
Tryck ut degen och ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Grovhacka räkorna och den gravade laxen.
Finhacka den röda löken.
Rör ihop 3 dl av creme fraichen tillsammans med majonnäs och pepparrotosten i en skål.
Blanda sedan ner dill, rom och rödlök.
Värm 1 dl av creme fraichen försiktigt i en kastrull, ta kastrullen av plattan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i creme fraichen när den blivit varm.
Blanda ner den varma creme fraichen med den övriga creme fraichen och därefter med skaldjuren.
Häll smeten i springfomen samt täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet minst 4 - 5 timmar innan servering.
Vid servering garnera med skalade räkor, citronskivor, rom och dill.

vrig information

12 port

Omdmen