Fläskytterfilégryta

fredag 06 december 2013

Beskrivning:

En fantastiskt god och smakrik gryta som dessutom går utmärkt att förbereda om gäster kommer på besök.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 hel fläskytterfilé
fem sorters peppar
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 tsk soja
1 msk balsamicovinäger
1 paket bacon,
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl förvällda kantareller
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk vetemjöl
4 msk messmör
1 tsk sambal oelek

Metoder/steg

Skär fläskytterfilén i ca 0,5 – 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek därefter köttet på hög värme till fin yta.
Krydda rikligt med pepparmixen.
Lägg över köttet i en gryta allteftersom det blir färdigt.
Häll i vatten och tillsätt därefter köttbuljongtärningar, tomatpuré, soja och balsamicovinäger. Småkoka i grytan i ca 20 minuter.
Fräs bacon i bitar och tillsätt finhackad vitlök och purjolök i bitar.
Fräs tills det mjuknar och tillsätt därefter kantarellerna som får fräsa med en liten stund.
Rör ut mjölet i ca en dl av grädden till en redning.
Tillsätt resten av grädden samt creme fraiche i grytan, rör om och låt koka upp igen.
Tillsätt därefter redningen och blanda i bacon och purjolök. Tänk på att röra om ordenligt.
Låt småputtra i ungefär en kvart.  
Smaka av med messmör och sambal oelek.

vrig information

6 - 8 port

Omdmen