Viltmästarens fläskfilé

tisdag 15 oktober 2013

Beskrivning:

Med sötman från lingonsylten och hettan från sambal oelek smakar den här fläskfilén ljuvligt. (Passar även att göras på fläskytterfilé.)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 fläskfilé
1 buljongtärning
1 gul lök
svartpeppar
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
3 tsk sambal oelek
2 tsk soja
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk timjan

Metoder/steg

Putsa fläskfilén och lägg den i en avlång form (en sån form man använder till matbröd).
Smula över buljongtärningen och strö över löken som finhackats.
Krydda med svartpeppar.
Blanda samman grädde med lingonsylten och smaksätt med övriga ingredienser.
Häll såsen i formen runt fläskfilén.
Ställ in formen mitt i ugnen i 175° i ca 45 – 60 minuter.
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker eller potatisgratäng och en sallad.

vrig information

4 port

175° i 45 – 60 minuter

Omdmen