Bondomelett

fredag 22 augusti 2008

Beskrivning:

En god och mättande omelett som man enkelt gör i stekpannan.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
msksmör
100grrökt skinka, lättkorv el kassler
3-4 kokta potatisar
1-2 gula lökar
4 ägg
2krmsalt
4mskvatten
  persilja el gräslök

Metoder/steg

  • Skär skinka, korv eller kassler och potatis i små tärningar.
  • Skala och hacka löken.
  • Fräs först löken i matfettet, lägg sedan i det tärnade att fräsa med.
  • Vispa ihop ägg, salt och vatten.
  • Häll det i stekpannan.
  • Omelettsmeten börjar genast att stelna, lyft med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  • Omeletten är färdig när det stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.
  • Klipp gärna över persilja el gräslök och servera direkt ur stekpannan.
  • Servera finrivna morötter till.

vrig information

3 port

5 p/p

Omdmen