Trattkantarellsoppa

torsdag 26 september 2013

Beskrivning:

Av färska (och även torkade) trattkantareller görs den här fantastiskt goda och värmande soppan.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 l färska trattkantareller
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2,5 msk vetemjöl + 1 dl vatten
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2,5 dl vispgrädde
100 g färskost med örter, ex creme bonjour
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 dl torr sherry

Metoder/steg

Lägg undan några av de vackraste trattkantarellerna till garnering och skär de andra i bitar. Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter. 
Slå på vatten och grädde under omrörning. Smula i buljongtärningarna och red sedan av soppan med vetemjöl och ca 1 dl vatten. Låt det hela sakta koka i 10 minuter. 
Salta och peppra och tillsätt vinägern, och till sist sherryn. 
(Soppan blir slätare om den körs i matberedare eller i mixer. Kör svampen med hälften av vätskan någon minut. Häll sedan i resten av vätskan och låt soppan koka upp.)

vrig information

4 - 6 port

Omdmen