Vaniljäpplen

söndag 08 september 2013

Beskrivning:

Gott till efterrätt!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 kg äpplen
1 liter vatten
9 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
1 tsk flytande konserveringsmedel

Metoder/steg

Skala äpplena och dela i två halvor.
Ta ur kärnhuset, det går lätt och blir snyggt om man anväder ett 'kuljärn för meloner'.
Lägg de färdiga halvorna i vatten med citron eller något annat surt så de inte blir mörka.
Koka upp sockerlagen med vaniljsockret.
Lägg i äpplena och låt koka tills de är nästan mjuka.
Koktiden beror på storlek, mognadsgrad och sort.
Lägg i burkar. Rör ut konserveringsmedel i sockerlagen och häll löver.
Förslut och ställ svalt och mörkt.
Servera med lättvispad grädde till.

Omdmen