Plommonchutney

söndag 08 september 2013

Beskrivning:

Tänk att något så enkelt att göra smakar så himmelskt gott! Kanelstängerna ger en lagom touch i smaksättning.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 kg plommon
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
1,5 tsk sambal oelek
2,5 dl brunt farinsocker
1 dl vitvinsvinäger
2 kanelstänger
2 lagerblad
0,5 tsk salt

Metoder/steg

Skålla plommonen genom att koka upp vatten i en gryta och sedan låta plommonen koka med en kort stund. De är klara när skalet börjar spricka upp. Ta upp dem ur vattnet och spola dem under rinnande kallt vatten samtidigt som du "skalar av dem" med händerna.
Skär plommonen i mindre bitar och kärna ur dem.
Skala och hacka lök och vitlök.
Lägg plommonen och de båda löksorterna i en gryta.
Tillsätt socker, vinäger, sambal oelek, kanelsstänger och lagerblad.
Låt koka upp och sjuda ca 45 minuter.
Smaka av med salt.
Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar.
Förvara i kylskåp.
Plommonchutney är gott att servera till stekta och grillade kött- och fågelrätter men även till dessertostar.

Omdmen