Filmjölkslimpa i långpanna

lördag 15 juni 2013

Beskrivning:

Lättare att baka matbröd blir det inte än så här.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
3 dl sirap
1 dl vatten
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 msk brödkryddor

Metoder/steg

Rör ihop allting på en gång.
Slå upp degen i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Obs! Degen ska vara kladdig.
Grädda längst ner i ugnen i 125-150° i 1½ timme.
Tag ut långpannan och låt kakan svalna under bakduk.
Dela den i 6 stycken bitar, och skär sedan skivor vid servering. Går utmärkt att frysa!

vrig information

125-150° i 1½ timme

Omdmen