Dulce de lecheglass

söndag 27 januari 2013

Beskrivning:

En mild, krämig och fantastiskt god gräddglass!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk (som kokats - se nedan)
ca 4 msk mjölk

Metoder/steg

Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret tills mjuka toppar bildas
Vänd ner den kondenserade mjölken.
Blanda väl.
Späd kolakrämen med lite mjölk tills du får önskad konsistens.
Häll glassen i en form.
Frys i minst 6 timmar.
Tag ut glassen en stund innan den skall serveras.
Servera med hallon.
 
Dulche de leche:
Lägg en burk sötad kondenserad mjölk i en gryta (tag bort allt papper på burken och se till att den är hel).
Fyll grytan med vatten och lägg på ett lock.
Koka upp och låt sedan koka i 3 – 4 timmar. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden, fyll på om det behövs.

vrig information

6 port

Omdmen