Indiska lammbollar med tomatsås

tisdag 15 januari 2013

Beskrivning:

Jag älskar lammfärs, koriander, garam masala så det kunde bara inte bli fel. Tänk så rätt jag hade, det var fantastiskt gott! Receptet kommer från kokboken Din matkasse som skrivits av Emma Hamberg och Anette Rosvall.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

500 g lammfärs
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, riven
1 rejäl bit ingefära, riven
1 tsk garam masala
0,5 tsk chiliflakes
1 tsk korianderpulver
1 ägg
1 kruka koriander, finhackad
salt
olja

Tomatsås:
3 msk smör
olja
2 tsk spiskummin, hela frön
1 gul lök, finhackad
5 vitlöksklyftor, pressade
1 rejäl bit ingefära, riven
0,5 tsk gurkmeja
0,5 röd chili, mald
2 tsk korianderpulver
1 tsk garam masala
salt
3 dl passerade tomater
2 dl yoghurt

Metoder/steg

Börja med såsen! Smält smör och olja tillsammans i en stor gryta. Ner med spiskumminfröna, rör om och låt dem fräsa lite. Sedan är det dags att ha i lök, vitlök och ingefära. De kan få stekputtra i fem minuter, så kommer det att dofta helt fantastiskt i ditt kök! Ner med resten av kryddorna. Rör om, stek lite och sedan i med tomater och yoghurt. Så där! Nu kan det få stå och puttra till sig medan du börjar med bollarna.

Rör ihop färsen med de andra ingredienserna och rulla snygga, ganska stora bollar. Stek dem i olja, så att de får en fin färg. Lägg dem åt sidan en stund. När såsen smakar underbart och du har kryddat den rejält, är det dags för bollarna att få hoppa i. Låt bollarna och såsen puttra tillsammans i ungefär 10 minuter, sedan är det bara att äta! Gärna tillsammans med ris och en sallad.

vrig information

6 port

Omdmen