Bearnaisesås

söndag 06 januari 2013

Beskrivning:

Min dotter Emma älskar bearnaisesås och hon gav det här receptet, som jag hämtat från Per Moberg, högsta betyg "trots" att den ska serveras varm (hon älskar kall bea). Tänk på att göra såsen direkt innan servering och servera den när den är klar. Den ska inte stå.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

4 schalottenlökar
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 tsk dragon
8 st vitpepparkorn
500 g smör
6 st äggulor
1,5 msk persilja
1 tsk dragon
fem sorters peppar
ev. salt

Metoder/steg

Ta fram äggen i god tid så de rumstempereras.
Smält smöret i ytterligare en kastrull på svag värme.
Finhacka schalottenlöken och lägg ner i en kastrull tillsammans med vinäger och vatten samt 2 tsk dragon och vitpepparkorn.
Låt reducera till cirka hälften.
Sila sedan vätskan i en ny kastrull som står i ett vattenbad.
Vispa ner äggulorna ett och ett i kastrullen, som står i ett vattenbad, och vispa tills de tjocknar rejält.
Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll ner det smälta smöret i en tunn stråle under tiden du vispar ordentligt.
Smaka av med hackad persilja, dragon och några varv på pepparkvarnen och ev. lite salt.

vrig information

6 port

Omdmen