Lasagne med extra allt

lördag 08 december 2012

Beskrivning:

Ursprungsreceptet kommer från Per Morberg men jag modifierade om det något för att passa mig och mina smaklökar bättre :)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

Köttfärsås:
700 g nötfärs
150 g bacon
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1,5 dl vatten
50 g tomatpuré
salt
svartpeppar

Bechamelsås:
9 dl mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
riven muskotnöt
salt
vitpeppar

Sammansättning:
3 dl riven smakrik ost
250 g lasagneplattor

Metoder/steg

Stek delad bacon i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
Bryn därefter köttfärsen i stekpannan.
Tillsätt stekt bacon, klyftade champinjoner, tomatpuré och skivad vitlök till köttfärsen, fräs en liten stund till.
Slå över passerade tomater och låt sjuda i 30 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Varva bechamel, köttfärssås och riven ost med lasagneplattor.
Gratinera mitt i ugnen i 200° i ca 30 minuter.

vrig information

6 port

200° i 30 minuter

Omdmen