Äppelmos

fredag 22 augusti 2008

Beskrivning:

Lättlagad och fantastiskt god äppelmos som passar till pannkakor, våfflor eller havregrynsgröt.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2 kg syrliga äpplen
1,5 dl vatten

Till varje kg passerat mos:
4-5 dl strösocker
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat

Metoder/steg

Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar. (Låt kärnorna och skalet vara kvar.)
Lägg äppelbitarna tillsammans med vatten i en gryta.
Koka äpplena under lock på svag värme tills de mosar sig, rör om då och då.
Passera moset medan det är varmt.
Väg moset.
Lägg tillbaka moset i den rendiskade grytan. Tillsätt socker och låt moset koka upp under omrörning.
Låt moset koka tills sockret löst sig.
Tag upp lite mos och rör ut det med askorbinsyra och natriumbensoat. Rör ner det i grytan.
Ös upp moset på varma väl rengjorda burkar och tillslut dem.
Förvara äppelmoset kallt och mörkt.
Moset håller sig i flera år om du förvarar det väl.

vrig information


Omdmen