Fröigt knäckebröd

söndag 04 november 2012

Beskrivning:

Fantastiskt goda knäckebröd som smakar ljuvligt med smör eller lite crem bonjour vitlök på.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2 – 2,5 dl dinkelmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl vetekli
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrö
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokhett vatten

Metoder/steg

Blanda samman alla ingredienser till en ganska fast deg.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och tryck ut degen tunt över hela pappret, ca 0,5 cm tjock.
Grädda mitt i ugnen i 150° i 50 – 55 minuter, tills bröden blivit lite hårda och knapriga.
Bryt dem i bitar.
Låt svalna helt och förvara sedan i en fin burk.

vrig information

150° i 50 – 55 minuter

Omdmen