Äppel- och kanelmuffins med crumble

söndag 16 september 2012

Beskrivning:

Fantastiskt goda muffins med smak av äpple och kanel. Lemon curden gör de lite syrliga.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200 g smör
4 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3dl mjölk
3 msk lemon curd
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Fyllning:
6 st äpplen
2 msk smör
3 msk strösocker
3 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma

Smuldeg:
100 kallt smör
2,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker

Metoder/steg

Skär äpplena i mindre bitar.
Stek dem i smöret och smaksätt med strösocker, kanel och kardemumma. Låt svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och lemon curd.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 200 – 225°.

vrig information

42 st

200 – 225° i 15 minuter

Omdmen