Godaste blåbärspajen

fredag 10 augusti 2012

Beskrivning:

Jag är en stor fan av bl a Leila Lindholm, den här pajen kommer från henne och är fantastiskt god! Rekommenderas verkligen!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

75g smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
0,5 st ägg
0,5 msk vatten

Fyllning:
250 g frysta blåbär
2 dl blåbärsylt
1msk balsamvinäger
2,5 msk potatismjöl

Havresmulor till toppen:
75 g smör
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker

Metoder/steg

Blanda samman smör, mjöl och florsocker, använd gärna en matberedare.
Tillsätt ägg och vatten, arbeta så att degen precis binder ihop.
Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter innan kavling.
Kavla ut degen och fyll en 24 diameters pajform med räfflad kant, nagga botten med gaffel och fäst kanterna noga med aluminiumfolie.
Förbaka pajskalet i 175° i cirka 10 minuter.
Blanda ihop fyllningen till pajen och fyll det förbakade pajskalet.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i havregryn och strösocker, låt svälla 2 minuter.
Strössla havresmulet över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene mitt i ugnen i 175° i cirka 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

vrig information

8 port

175° i 10 + 25 minuter

Omdmen