Kantarellpaj med spenat

onsdag 25 juli 2012

Beskrivning:

Har man plockat kantareller och vill lyxa till det så är den här pajen det perfekta valet.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3 dl vetemjöl
125 g smör
1½ msk vatten
1 krm salt

Fyllning:
300 g gula kantareller
2 små gula lökar
2 små vilöksklyftor
smör till stekning
2 rejäla nävar spenat
1,5 dl mjölk
1 dl grädde
2 ägg
salt
fem sorters peppar
2 dl riven prästost

Metoder/steg

Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör då det blir en smidig deg.
Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i 200° i 10 minuter.
Finhacka lökarna och vitlöken och fräs detta tillsammans med kantareller som delats i mindre bitar.
Dela spenaten i mindre bitar och låt fräsa med en liten stund.
Tillsätt både mjölk och grädde och låt puttra i 4 – 5 minuter.
Ta bort stekpannan från plattan och ta upp kantarellerna från gräddmjölken.
Blanda samman ägg, salt och peppar i stekpannan till en äggstanning.
Lägg hälften av den rivna osten i pajskalet och sedan kantareller.
Häll över äggstanningen och till sist osten som är kvar.
Grädda pajen ca 20 minuter och låt svalna något innan servering.

vrig information

6 port

200° i 10 minuter + 20 minuter

Omdmen