Hallon- och rabarberpaj

onsdag 25 juli 2012

Beskrivning:

Ett perfekt sätt att avsluta en perfekt middag, gärna tillsammans med goda vänner!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

150 g smör
¾ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl

Fyllning:
8 dl hallon
3 dl rabarber
2 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
0,25 tsk malen ingefära

Metoder/steg

Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
Lägg hallonen och finskuren rabarber i en pajform.
Blanda samman bären med potatismjöl, strösocker och vaniljsocker tillsammans med kardemumma och ingefära.
Strössla pajdegen över bären.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200° i 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

vrig information

6 port

200° i 25 minuter

Omdmen